Utazó vagyok, nem turista

A nagy délkelet-ázsiai bakancslista – 1. rész

2019. április 17. | vorosborisz

Címkék:

Délkelet-Ázsiába készülsz, de nem tudod eldönteni, hogy pontosan hová is mennél szívesen? Íme a legjobb helyek egy csokorba szedve – avagy a nagy délkelet-ázsiai bakancslista!

1-dsc_0916.JPG

A drága, az olcsó és a mégolcsóbb - fél éves utam számokban

2019. február 16. | vorosborisz

Címkék:

     Mennyibe kerül fél év utazás, hol költöttük a legtöbb pénzt, melyik volt a legdrágább vagy éppen legolcsóbb szállás, hogyan és hol húztak le a legjobban, egyszóval a közelmúltban véget ért fél éves ázsiai utam a számok tükrében! Ha érdekel, hogy hogyan jutottam 2500 forintos repülőjegyhez, vagy éppen ingyen éjszakához az ötcsillagos Hilton hotelben, akkor ez Neked szól! 

img_3256.JPG

A jó, a rossz és a meglepő – érdekességek fél éves utamról

2019. február 13. | vorosborisz

Címkék:

     A tavalyi évvel életem eddigi leghosszabb útja is véget ért, közel fél évig kalandoztam párommal Ázsia olyan vidékein, ahol korábban még nem jártunk – na jó, logisztikai okokból volt ez alól néhány kivétel. Rengeteg érdekes helyen jártunk, úgyhogy bőven lesz még miről beszámolnom itt a blogon. Első körben viszont egyfajta „számvetést” végeznék az út lezárása gyanánt: elég volt-e például az út elején kigondolt költségvetésünk; melyik volt a legdrágább nap az út során; hol fogtuk ki a legrosszabb szállást; hol ért minket a legnagyobb csalódás vagy éppen meglepetés – egyszóval egy csomó érdekesség következik az útról!

dsc_0486.JPG

Top 30 élményem Délkelet-Ázsiából – 3. rész

2019. február 10. | vorosborisz

Címkék: Malajzia Vietnám Fülöp-szigetek Indonézia Kambodzsa Délkelet-Ázsia Laosz

     Íme az utolsó tízes lista felejthetetlen élményeimmel Délkelet-Ázsiából – ha szeretnéd tudni, hogy hol úsztam életemben először cápákkal, vagy, hogy hol találhatók Indonéziában már-már Polinéziára hajazó szigetek, akkor ez a bejegyzés Neked szól! Olvasd végig, nehogy lemaradj valamiről!

img_0531.JPG

Top 30 élményem Délkelet-Ázsiából – 1. rész

2019. január 22. | vorosborisz

Címkék: Délkelet-Ázsia

     A közelmúltban töltöttem be a 30 évet, s egyben – közel egy évtized után – hátrahagytam Kínát és úgy általánosságban Ázsiát, hogy kipróbáljam magam egy új környezetben – egyelőre otthon, Magyarországon. Ennek apropóján úgy döntöttem, hogy összegyűjtöm utazásaim alatt szerzett legnagyobb élményeim, Délkelet-Ázsiára fókszálva, amely bízom benne, hogy nem csak érdekes, de hasznos is lehet számodra egy jövőbeli utazáshoz!

dsc_0476.JPG

Lenyűgöző erődök Indiából

2018. november 24. | vorosborisz

Címkék: India

Fél éves utam indiai része immáron véget ért, sőt, igazság szerint már Nepálon is túl vagyok – eléggé el vagyok havazva a bloggal, tudom, de nagyobbnál nagyobb élményekben volt részem az utóbbi időben (is), úgyhogy igyekeztem nem a laptop előtt ülni. Kambodzsában viszont lelassítottam a tempót – na nem mintha ne lenne mit csinálni ebben az indokínai országban, de így, több, mint négy hónap után, az út vége felé közeledve kellett egy kis pihenés. Na de térjünk vissza Indiára! Az ország látnivalói közül számomra kiemelkednek a mindenfelé megtalálható, grandiózus, több száz éves erődök, melyekből az alábbiakban bemutatok hat egészen lenyűgözőt!

dsc_0159.JPG

Az Indiai Óceán gyöngyszeme – utazás az Andamán-szigetekre

2018. november 4. | vorosborisz

Címkék: India

Seychelles-től a Maldív-szigeteken át egészen Indonézia nyugati feléig rengeteg gyönyörű sziget található az Indiai Óceánon. Én most egy viszonylag ismeretlen szigetet mutatok ezúttal be, mely indiai utam egyik fénypontja volt! Igen, nem elírás, Indiában is vannak gyönyörű trópusi szigetek, még ha az ország nem is tengerpartjairól híres.

dsc_0356.JPG