Utazó vagyok, nem turista

A nagy délkelet-ázsiai bakancslista – 4. rész

2020. július 18. | vorosborisz

Címkék: Vietnám Hasznos

Délkelet-Ázsiába készülsz, de nem tudod eldönteni, hogy pontosan hová is mennél szívesen? Íme a legjobb helyek egy csokorba szedve – avagy a Nagy délkelet-ázsiai bakancslista utolsó része – ezúttal Vietnámról!

1-halong_bay_halong_obol_vietnam_hanoi.JPG

Gondolatok a vietnámi tengerpartokról

2020. június 3. | vorosborisz

Címkék: Vietnám

Ami a strandolást és a tengerpartok szépségét illeti, Vietnám sokaknak okoz csalódást, a régió többi országával összehasonlítva ugyanis nem túl meggyőzőek a népszerű vietnámi strandok. Van viszont egy jó hírem! Vietnámban is vannak gyönyörű tengerpartok szép számmal, csak azokat nem a népszerű úti célokon kell keresni.

20200526_131138.jpg

Felfedezetlen Amerika – Beszámoló az Északi-Mariana-szigetekről

2020. április 22. | vorosborisz

Címkék: USA

Hallottál már Saipan esetleg Tinian szigetéről? Tavaly novemberig én sem, pedig az Egyesült Államokhoz tartoznak, ráadásul a világháborúk idején is fontos helyszínek voltak. Január elején volt szerencsém egy teljes hetet az Északi-Mariana-szigeteken eltölteni és a mai napig nem értem, hogy hogyan lehet egy ennyire gyönyörű és paradicsomi hely szinte teljesen ismeretlen.

83967221_172762564134406_7076314496855179264_n.jpg

Trópusi Japán? Igen, ilyen is van!

2019. december 20. | vorosborisz

Címkék: Japán

Nem is akármilyen! Okinava, Japán legdélebbi, trópusi szigetcsoportja nem tartozik az ország legfelkapottabb részei közé, pedig a strandok világszépek és e mellett az ország minden olyan egyéb aspektusa is megtalálható itt, ami miatt Japán a világ legérdekesebb országai közé sorolható. A trópusok – és Japán – kedvelőinek Okinava minden szempontból tökéletes úti cél, úgyhogy íme egy kis inspiráció!

dsc_0123_2.JPG

Szantorini tartalmasan, de olcsón

2019. október 25. | vorosborisz

Címkék: Görögország

Szantorini Görögország képeslap-szigete, kis túlzással mindenki álma és ezt a turizmusból élő helyiek is nagyon jól tudják. A sziget, pontosabban szigetek kicsik, viszont nem annyira, hogy ne lehessen a turistás helyek turista árait megkerülni. Szantorini nem egy filléres úti cél, de nem is feltétlenül kell, hogy annyira drága legyen, mint azt sokan gondolnák. Íme néhány tipp, amivel olcsóbb lesz az utazás!

1-dsc_0242.JPG

Néhány érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Libanonról

2019. október 15. | vorosborisz

Címkék: Libanon

Libanon a háború és a terrorizmus miatt szokott a hírekbe kerülni és hát valóban, mindkettőből jutott bőven a Közel-Kelet egyik legkisebb országának. Háború manapság már nincs, de a turizmus továbbra is szinte a nullával egyenlő. Pedig nem csak turizmusra érdemes látnivaló akad ebben a parányi országban, hanem egy sor érdekesség is, ezekből szedtem össze néhányat.

1-dsc_0978.JPG