Utazó vagyok, nem turista

Trópusi Japán? Igen, ilyen is van!

2019. december 20. | vorosborisz

Címkék:

Nem is akármilyen! Okinava, Japán legdélebbi, trópusi szigetcsoportja nem tartozik az ország legfelkapottabb részei közé, pedig a strandok világszépek és e mellett az ország minden olyan egyéb aspektusa is megtalálható itt, ami miatt Japán a világ legérdekesebb országai közé sorolható. A trópusok – és Japán – kedvelőinek Okinava minden szempontból tökéletes úti cél, úgyhogy íme egy kis inspiráció!

dsc_0123_2.JPG

Szantorini tartalmasan, de olcsón

2019. október 25. | vorosborisz

Címkék:

Szantorini Görögország képeslap-szigete, kis túlzással mindenki álma és ezt a turizmusból élő helyiek is nagyon jól tudják. A sziget, pontosabban szigetek kicsik, viszont nem annyira, hogy ne lehessen a turistás helyek turista árait megkerülni. Szantorini nem egy filléres úti cél, de nem is feltétlenül kell, hogy annyira drága legyen, mint azt sokan gondolnák. Íme néhány tipp, amivel olcsóbb lesz az utazás!

1-dsc_0242.JPG

Néhány érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Libanonról

2019. október 15. | vorosborisz

Címkék: Libanon Közel-Kelet Bejrút

Libanon a háború és a terrorizmus miatt szokott a hírekbe kerülni és hát valóban, mindkettőből jutott bőven a Közel-Kelet egyik legkisebb országának. Háború manapság már nincs, de a turizmus továbbra is szinte a nullával egyenlő. Pedig nem csak turizmusra érdemes látnivaló akad ebben a parányi országban, hanem egy sor érdekesség is, ezekből szedtem össze néhányat.

1-dsc_0978.JPG

A drága, az olcsó és a mégolcsóbb - fél éves utam számokban

2019. február 16. | vorosborisz

Címkék:

     Mennyibe kerül fél év utazás, hol költöttük a legtöbb pénzt, melyik volt a legdrágább vagy éppen legolcsóbb szállás, hogyan és hol húztak le a legjobban, egyszóval a közelmúltban véget ért fél éves ázsiai utam a számok tükrében! Ha érdekel, hogy hogyan jutottam 2500 forintos repülőjegyhez, vagy éppen ingyen éjszakához az ötcsillagos Hilton hotelben, akkor ez Neked szól! 

img_3256.JPG

A jó, a rossz és a meglepő – érdekességek fél éves utamról

2019. február 13. | vorosborisz

Címkék:

     A tavalyi évvel életem eddigi leghosszabb útja is véget ért, közel fél évig kalandoztam párommal Ázsia olyan vidékein, ahol korábban még nem jártunk – na jó, logisztikai okokból volt ez alól néhány kivétel. Rengeteg érdekes helyen jártunk, úgyhogy bőven lesz még miről beszámolnom itt a blogon. Első körben viszont egyfajta „számvetést” végeznék az út lezárása gyanánt: elég volt-e például az út elején kigondolt költségvetésünk; melyik volt a legdrágább nap az út során; hol fogtuk ki a legrosszabb szállást; hol ért minket a legnagyobb csalódás vagy éppen meglepetés – egyszóval egy csomó érdekesség következik az útról!

dsc_0486.JPG

Top 30 élményem Délkelet-Ázsiából – 3. rész

2019. február 10. | vorosborisz

Címkék: Malajzia Vietnám Fülöp-szigetek Indonézia Kambodzsa Délkelet-Ázsia Laosz

     Íme az utolsó tízes lista felejthetetlen élményeimmel Délkelet-Ázsiából – ha szeretnéd tudni, hogy hol úsztam életemben először cápákkal, vagy, hogy hol találhatók Indonéziában már-már Polinéziára hajazó szigetek, akkor ez a bejegyzés Neked szól! Olvasd végig, nehogy lemaradj valamiről!

img_0531.JPG