Utazó vagyok, nem turista

Minden, amit a raja ampati utazásról tudni érdemes! - Második rész: Melyik szállást válaszd?

2018. június 13. | vorosborisz

Címkék: szállás Pápua Raja Ampat Kri Gam

Ha az első rész meghozta a kedved Raja Ampathoz, akkor itt az ideje a szállásokon gondolkodni! E bejegyzésben összegyújtöttem tapasztalataimat, hogy könnyebb legyen a választás - ugyanis a szállások tekintetében hatalmas a választék!

dsc_0321_1.JPG

Utazó vagyok, nem turista VLOG#6 - Seram (Indonézia)

2018. június 6. | vorosborisz

Címkék: Indonézia VLOG Maluku Seram Sawai

Buru után a gyönyörű Seram szigete volt utunk következő állomása, mely az utolsó malukui megállónk volt Raja Ampat felé menet. Az észak-Seramban található Sawai falu körüli szigetvilág csodálatos, a tengerből emelkedő hegyek látványa már-már Polinéziát idézi! A Sawai körüli "island hopping" egyik fénypontja a gyönyörű Ora Beach, ahol a fehér homokos strand szépségét elhomályosítja az előtte található öböl kékeszöld színe, s ráadásul egy igen fotogén vízre épített resort (Ora Beach Resort) is található a strand egyik szélén. Nézd meg a videóban, érdemes!

Minden, amit a raja ampati utazásról tudni érdemes! - Első rész: Melyik szigetet válaszd?

2018. május 31. | vorosborisz

Címkék: Raja Ampat Kri Gam Waigeo Batanta Penemu Piaynemo

Raja Ampaton a bőség zavarában nem egyszerű eldönteni, hogy mely szigetet, szigeteket érdemes meglátogatni, főleg, ha a rendelkezésünkre álló idő véges. Alább bemutatom a szállással rendelkező egyes szigetek és szigetcsoportok adottságait, hogy egyszerűbb legyen a választás!

dsc_0407.JPG

A legszebb érintetlen trópusi táj Délkelet-Ázsiában

2018. május 25. | vorosborisz

Címkék: Indonézia Raja Ampat Misool

     Felejtsd el a Maya-öblöt Thaiföldön vagy az El Nido körüli szigeteket a Fülöp-szigeteken! Ha igazán érintetlen trópusi tájra vágysz türkizkék vízzel és gyönyörű szigetekkel, akkor a kelet-Indonéziában található Misool szigetén a helyed!

dsc_2201.JPG

Utazó vagyok, nem turista VLOG#5 - Pulau Buru (Indonézia)

2018. május 15. | vorosborisz

Címkék: tengerpart Indonézia VLOG Maluku Buru

Jobb későn, mint soha: igen hosszú szünet után íme a vlog legújabb része, melyben többek között életem egyik leggyönyörűbb tengerpartját is bemutatom! A helyszín ezúttal az abszolút turistamentes Buru szigete Közép-Malukuból, ahová szerintem már csak a tengerpart szépsége miatt is megérheti elmenni! Ne hagyd ki, neked is tetszeni fog! 

10 bakancslistás élmény Kambodzsából

2018. április 30. | vorosborisz

Címkék: Kambodzsa Délkelet-Ázsia

     Repülés Siem Reapbe, néhány nap Angkor, majd irány Thaiföld? Rengeteg utazó követi ezt az útvonalat, Angkoron kívül semmi mást nem nézve meg Kambodzsában, ami óriási hiba: sokkal többet tud nyújtani ennél ez a kis méretű ország! Íme a 10 legnagyobb élmény Kambodzsában, amik a Te bakancslistádra is fel kell, hogy kerüljenek!

christian-holzinger-434798-unsplash.jpg

Minden, amit a tibeti utazásról tudni kell (1. rész)

2018. április 10. | vorosborisz

Címkék: csoportos utazás Kína Tibet

     Tibet, a világ teteje, minden igazi utazó egyik nagy álma. Kinek ne tetszett volna a Hét év Tibetben című filmben bemutatott táj és hangulat? Tibet neve még a filmet nem látott olvasókban is valószínűleg olyan jelzőkkel társul, mint misztikus és ismeretlen, hiszen sok évszázados bezárkózásának, majd pedig viharos múltjának köszönhetően sosem volt egy egyszerűen látogatható úti cél. Manapság, az utazás Tibetbe inkább költséges és időidényes, mint bonyolult. Bár a beutazással kapcsolatos követelményrendszer bizonyos időközönként változik – néha szigorítanak, néha enyhítenek a szabályokon – az alapvető követelmények évről évre hasonlóak. Az alábbiakban tehát összefoglalom, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy személyesen csodálhassuk meg a világ tetejét. Első rész: az utazás általános körülményei és a szükséges engedélyek. 

the-old-man-1749355_1920.jpg

Japán utazás olcsón? Így csináld!

2018. április 6. | vorosborisz

Címkék: olcsó utazás Japán Olcsó szállás olcsó étterem

     Japán nem az a kimondott hátizsákos úti cél és sosem lesz annyira olcsó, mint mondjuk Délkelet-Ázsia. Viszont az sem igaz, hogy milliós költségekbe kell, hogy kerüljön egy japán út! Flexibilitással, körültekintő tervezéssel és igényeid kordában tartásával sokkal olcsóbban is kihozhatsz egy japán utat, mint gondolnád!

clouds-dawn-dusk-46253.jpg

Utazás az „unalmas” országba

2018. április 2. | vorosborisz

Címkék: Brunei Délkelet-Ázsia

     Sokan talán nem is tudják, hogy Brunei (hivatalos nevén Brunei Darussalam) egyáltalán létezik, a kis méretű ország elhelyezkedését pedig alighanem még kevesebben tudnák meghatározni. Az elérhető információk alapján kijelenthető, hogy hasonló a Bruneit megjárt utazók véleménye: Délkelet-Ázsia egyik legunalmasabb országáról van szó, ahol nem sok látni-és tennivaló van. Valóban így lenne?

dscf3469.JPG